Prog Non Stop

Waar de tijdloze klanken van progressieve muziek nooit ophouden.

Prog Non Stop is een radioprogramma voor liefhebbers van symfonische en progressieve rockmuziek. Sinds 2 mei 2010 wordt ieder weekend zonder onderbrekingen een selectie van de mooiste klassiekers uit dit genre ten gehore gebracht. De samenstelling en techniek van Prog Non Stop is in handen van Theo Elfring.

Het idee voor dit radioprogramma is ontstaan door Sympho Shop, een programma waar ik sinds 2003 deel van uitmaakte en wat werd uitgezonden via RTV Favoriet. In dit programma werd voornamelijk aandacht besteed aan nieuwe nummers, live interviews en achtergrondinformatie. Omdat er zoveel nieuwe symfonische en progressieve rocknummers uitgebracht worden kan er naar mijn mening onvoldoende aandacht besteed worden aan de ‘oude’ nummers. Daarom ben ik het non stop programma ‘Prog Non Stop’ gestart om hierin de echte klassiekers meer onder de aandacht te brengen. Het aantal luisteraars van Prog Non Stop groeit nog steeds en inmiddels kan het programma rekenen op een trouwe schare luisteraars.

Het programma heeft een eigen website en daarop wordt voorafgaand aan iedere uitzending de afspeellijst geplaatst. Zo kan de artiest en de titel van ‘dat ene mooie nummer’ worden opgezocht om vervolgens nooit meer te vergeten.

Sinds 2019 wordt het programma, dat ik voorbereid in mijn eigen studio, uitgezonden via Soundcloud. Het geluid komt hierin veel beter tot zijn recht omdat de nummers worden opgenomen vanaf de originele cd’s. Een mooie bijkomstigheid is ook dat luisteraars het programma op ieder gewenst moment kunnen beluisteren.

Ik wens iedereen heel veel luisterplezier!!

Muzikale groet,

Theo Elfring