Prog Non Stop is een radioprogramma voor liefhebbers van ‘oudere’ symfonische en progressieve rockmuziek. Sinds 2 mei 2010 wordt iedere zondagavond tussen 19.00 en 20.00 uur zonder onderbrekingen een selectie van de mooiste klassiekers uit dit genre ten gehore gebracht. De samenstelling en techniek van Prog Non Stop is in handen van Theo Elfring.

Het idee voor dit radioprogramma is ontstaan door het programma Sympho Shop, waar ik sinds 2003 samen met 3 andere collega’s deel van uit maak. In dit programma wordt voornamelijk aandacht besteed aan de nieuwe nummers, live interviews en achtergrondinformatie. Doordat er zoveel nieuwe nummers uitgebracht worden, kan er naar mijn mening onvoldoende aandacht geschonken worden aan de ‘oude’ nummers.

Om deze ‘oude’ nummers niet in de vergetelheid te laten raken en ik daarnaast ook een redelijke collectie aan cd’s daarvoor bezit, ben ik op het idee gekomen om hiervoor een speciaal radioprogramma te starten.

Omdat er ruimte was voorafgaand aan het programma Sympho Shop, was de keuze snel gemaakt om dat tijdstip te benutten voor Prog Non Stop. Uiteraard moest dit nog wel eerst goedgekeurd worden door het bestuur van Favoriet FM , maar aangezien zij het een prima idee vonden was na dat akkoord Prog Non Stop een feit.

Het aantal luisteraars naar Prog Non Stop groeit nog steeds en kan het programma inmiddels rekenen op een schare aan trouwe luisteraars bij. Het programma kent een eigen website (http://www.prognonstop.com/), waarop naast nieuwsberichten, foto’s en filmpjes ook na iedere uitzending de lijst met gespeelde nummers geplaatst wordt. Zo kan de artiest en de titel van ‘dat ene mooie nummer’ worden opgezocht om vervolgens nooit meer te vergeten.